KURGUDAN GERÇEĞE

Birkaç aydır aklımda olan bir projeyi sevgili arkadaşım Aysun’la omuz omuza vererek KURGUDAN GERÇEĞE adıyla hayata geçirmiş olmanın sevincini yaşıyorum.

Fikir ilk olarak Semih Gümüş’ten Tobias Wolff isimli Amerikalı bir yazarın Zincir öyküsünü dinleyince aklıma geldi. Bu öykü hem edebi açıdan çok güzeldi hem de hukuki ve toplumsal açıdan önemli konulara değiniyordu. Öykü bitince böyle bir öykünün sadece edebiyat açısından yorumlanmasının eksik kalacağını, içeriğindeki hukuki ve toplumsal konuların da konuşulması gerektiğini düşündüm. Hemen ardından da böyle bir program yapma fikri doğdu bende.

Zekasına, enerjisine, edebiyat sevgisine ve hukukçuluğuna çok güvendiğim arkadaşım Aysun Selçuk da bu fikri beğenince hemen harekete geçtik.

Programın ismini Aysun buldu. Jingle, logo, jenerik gibi konularda sevgili Serkan Gülelçin yardımcı oldu.

Anlaşılacağı üzere Kurgudan Gerçeğe, Aysun’la benim iki haftada bir kurgudan gerçeğe yaptığımız yolculun hikayesi. Her programımızda önce bir öykü okuyoruz. Sonra öyküye yakın okuma yapıp onu edebiyat açısından değerlendiriyoruz. Ardından o öykünün toplumda ve hukukta işaret ettiği konular üzerine konuşuyoruz.

Umarım bu keyifli yolculukta siz de bize eşlik edersin.

Programın linklerini bu sayfamda bulabilirsin: https://ufuktekin.net/kurgudan-gercege/

#kurgudangerçeğe


Yorum bırakın